Rosenkvarts – stenen som står för kärleken

Rosenkvarts – stenen som står för kärleken

Kärlekens sten sägs ofta vara rosenkvarts. Den vackra stenen gör att man känner kärlek både till stenen och fångar dess energi. Kristallen har en vacker rosa nyans och har en historia om att stå för kärleken ända tillbaka till år 600 f Kr. Den rosa kristallen står för positiva och milda energier och kärlek i alla möjliga former. När kristallen började stå för kärleken i den forna Egypten sades den också kunna ha en förmåga där den hjälpte till att skjuta upp tecken på åldrande. Den rosa färgen kan vara allt från genomskinlig till djupt rosa. Vanligast är att kristallerna har den ljust rosa nyansen. Precis som med ametisten är de mer djupt färgade kristallerna mer värda. Egenskaperna ska dock inte påverkas av färgskillnader utan vara detsamma oavsett nyans.

Stor utbredning i världen

Det ledande landet där man kan göra fynda av rosenkvarts är Brasilien även om den finns på många andra platser. Rosenkvarts har också hittats i länder som Sydafrika, Madagaskar, Indien, Mocambique och delstater i USA. Till skillnad från andra kristaller kan rosenkvarts bli väldigt stora vilket har gjort att det går att göra stora föremål av kristallen. Det har gjorts lampor och ljuslyktor där de är helt gjorda i rosenkvarts eller delvis gjorda av kristallen. Figurer i olika former är också vanligt. Eftersom den har egenskaper som kopplas till kärlek går det ofta att hitta rosenkvarts som är formad till hjärtan. Kristallen i sig kan vara grumlig och det vanligaste är att man trumlar den för att för den mer vacker. Stenar av rosenkvarts är billiga då det finns många av dem och de är vanliga. Mer ovanligt är det mer rosenkvartskluster och de är därför mer dyrbara och eftertraktade.

 Många egenskaper för den villkorslösa kärleken

Många egenskaper för den villkorslösa kärleken

För personer som vill ge och få mer kärlek är rosenkvarts stenen som kan hjälpa till. Den har genom många århundraden stått för att öka kärleken. Här är det kärlek på alla plan som den kan hjälpa till med det gäller både romantisk kärlek, kärlek till alla våra medmänniskor och vänner och givetvis till vår familj. Kärleken från en rosenkvarts hjälper också till med kärleken till vår jord och hela universum. Vill vi öka vår kärlek till oss själva kan vi också ta hjälp av en rosenkvarts för att den kärlek vi känner till oss själva och få bättre självkänsla. Kristallen hjälper också till med att lösa upp negativa känslor som kan ligga i vägen för att kunna ta till sig och känna kärlek. Det kan vara känslor som skuld, sorg, ångest, stress, rädsla och ilska och den hjälper till genom att minska på dessa negativa känslor och istället öppna för att känna positiv kärlek.

Ett bra sätt att använda stenen på ett omedvetet sätt är att lägga den under kudden och därigenom lösa upp blockeringar som ligger i det undermedvetna som en blockering. Rosenkvarts har mycket att ge för den som vill öppna upp för mer kärlek i sitt liv och är dessutom en vacker och dekorativ sten.

 

Comments are closed.