Bergkristall – vacker och full av positiv energi

Bergkristallen är den kristall bland alla ädelstenar som räknas som nummer ett. Den har inte bara fantastiska egenskaper själv och är otroligt kraftfull utan den hjälper också till att förstärka alla andra kristallers egenskaper om man använder dem tillsammans. En av de viktigaste egenskaperna kristallen har är att den lagrar positiv energi samtidigt som den hjälper till att leda bort negativ energi. För den som arbetar mycket vid en dator kan det vara bra att ha en bergkristall som leder bort den negativa energin från den elektromagnetiska strålningen från datorn. Har det nyligen varit ett gräl i ett rum kan det vara bra att placera en bergkristall för att leda bort den negativa energin som har kommit in i rummet. Detsamma gäller om det är en person som har mått dåligt som har befunnit sig i ett rum och därigenom haft negativa energier. Använder man bergkristaller vid de här tillfällena hjälper man till att rena energierna för att kunna släppa in ny positiv energi.

Fånga energier från en plats du gillar

Vill man använda bergkristall mer aktivt finns det många sätt att göra det på. För den som gillar att meditera kan man ta med sig kristallen när man mediterar och därigenom låta den lagra de positiva energierna som man har under meditationen. Det gäller också affirmationer som man har och det fina med att använda den på det här sättet är att man sedan kan ta med sig de energierna. Helt enkelt lagrar kristallen de positiva energierna och man bär med sig dem till ett tillfälle när man behöver dem. Om det finns en plats man gillar väldigt mycket och känner att det är energier på platsen som man vill ta med sig till en annan plats går det att lägga kristallen på den platsen. Den drar då åt sig energierna och man får med sig dem genom kristallen.

Bergkristall används flitigt vid healing. Kristallen har mycket helande egenskaper och används mycket för professionell healing. Den är också lätt att använda som självhjälp om man har skador eller smärta. När det kommer till healing används den ofta för sin egenskap för att stärka andra kristallers egenskaper.

Kristallen hjälper också till att skingra tankar och känslor. Den sägs göra det lättare att kunna ta beslut och lösa problem. För den som har sömnproblem kan bergkristall hjälpa genom att man lägger en kristall under kudden. Det sägs att man då får klarare drömmar och en lugnare sömn.

En populära kristall

Det går att hitta bergkristall i Sverige. Den är faktiskt en av de allra vanligaste mineralerna över hela jorden. Visserligen har vi ingen stor mängd av den i Sverige, men i några gamla gruvor i Bergslagen går den att hitta och i norra Sverige. Idag går det att köpa bergkristall i de flesta butiker som säljer kristaller eller håller på med andlighet. De som finns på marknaden idag kommer oftast från Brasilien, Kina eller USA.

Eftersom bergkristall är en populär kristall att köpa går den ofta att köpa i många olika former. De finns i smycket, tumlade och som mindre kristaller. Det finns även större kristaller som är formade som en hexagonal och de är de mesta kraftfulla föra att leda bort negativ energi.

Comments are closed.